Fysiotherapie in Petten

Als je aan een willekeurig persoon vraagt om 10 keer de armen over elkaar te doen dan wordt dat, zonder er bij na te denken, alle 10 keer feilloos op dezelfde manier gedaan. Dat heeft met voorkeur te maken.
Het is logisch dat de richting waarin je de meeste vrijheid ervaart (bewust of onbewust), je vaker zult bewegen. Hierdoor ontstaan voorkeursbewegingen.

Wanneer je te veel in een voorkeur beweegt, bijvoorbeeld op werk of tijdens sport, of niet in je voorkeur kunt komen, bijvoorbeeld na een trauma, ontstaan klachten. Zowel manuele therapie volgens Marsman als manuele therapie volgens v.d. Bijl zijn onderzoeks- en behandelmethoden die gericht zijn op de beweeglijkheid van gewrichten van rug, nek, bekken, armen en benen te optimaliseren. Er wordt geanalyseerd welke voorkeur de gewrichten van het aangedane lichaamsgebied hebben en vervolgens worden beperkingen vrij gemaakt. Dit stelt het lichaam in staat tot een normale bewegingsfunctie en herstel van beperking en pijn.

Nieuws

Verantwoord bewegen in de hitte, waar moet je op letten?

Het is zomer maar tegelijk met die warmte komen ook de waarschuwingen: drink genoeg, vermijd de volle zon en kijk uit met al te zware inspanningen. Maar wat als je toch lekker buiten wilt bewegen?

Lees meer
Reden verlies kraakbeen bij niet bewegen ontdekt

Beweging is belangrijk voor je gewrichten. Als je te weinig beweegt, verdwijnt je kraakbeen.

Lees meer
Leef jij gezond?

Generatie op generatie gaan wij ongezonder leven. Maar waar moeten we dan op letten?

Lees meer