Fysiotherapie in Petten

Wat is fysiotherapie?

Iets te veel uw best gedaan met bootcamp of die zware kast toch verplaatst zonder hulp te vragen? Sprintje naar de trein in koud weer of was u het huis aan het schilderen en kon niet stoppen? Te lang dat spelletje op de telefoon gedaan? Dit soort alledaagse activiteiten kunnen klachten veroorzaken waar u niet zomaar vanaf raakt.
Fysiotherapie is voor al deze mensen bedoeld met klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen functiestoornissen aan de spieren, pezen, banden en gewrichten. Bijvoorbeeld aan de bovenste ledematen (nek, schouder, arm, elleboog, pols en hand), de rug of de onderste ledematen (heup, benen, knieën, enkel en voet). Denk aan te gespannen spieren, peesontstekingen, bandpijn en artrose. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld, bijvoorbeeld bij mensen met chronische aandoeningen.
De fysiotherapeut helpt u met uw beperkingen en pijnklachten.

Direct naar de fysiotherapeut, kan dat zomaar?

Sinds 1 januari 2006 heeft u geen verwijsbrief meer nodig voor fysiotherapie. Dit heet directe toegang fysiotherapie, oftewel DTF. Uiteraard, u kunt nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer. Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde ‘screening’ uit. Dit betekent dat hij eerst door middel van vragen vaststelt of u bij ons aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.
Natuurlijk kunt u bij de fysiotherapeut ook terecht als u wel een verwijsbrief heeft van uw huisarts.

Nieuws

Voorkom Alzheimer: investeer 10 minuten per dag

“Craniosacraaltherapie is een zachte, gemakkelijk te leren, betaalbare techniek die wanneer consequent 10 minuten per dag toegepast, Alzheimer en dementie aanzienlijk kan verminderen en voorkomen in een paar weken tijd” aldus Michael Morgan.
In zijn zijn nieuwe boek, Preventing Alzheimer’s in just 10 minutes a day, gaat hij hier dieper op in.

Lees meer
COPD in de basisverzekering

Met ingang van 1 januari 2019 wordt fysiotherapie bij COPD voor patiënten met GOLD II en hoger vanaf de eerste behandeling vanuit de basisverzekering vergoed. Maar hoe werkt dit?

Lees meer
PNE: Nieuwe innovatieve therapievorm in onze praktijk!

PNE (Percutaneous Needle Electrolysis) is een therapievorm waarbij onder controle van echobeeld een dry needling naald precies in het aangedane deel van een structuur wordt ingebracht en vervolgens kort een galvanische stroom toegediend krijgt.

Lees meer